top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

ŠKOLÁCI ZŠ ZAJEČOV BOJOVALI O FINÁLE CZECH TARGET SPRINT OPEN

Program seriálu Czech Target Sprint Open je během podzimu opravdu nabitý. V úterý 16. října 2018 zavítal do obce Zaječov nedaleko Berouna, kde se do závodů zapojili také školáci místní základní školy. Dívky i chlapci ze 7. a 8. třídy, konkrétně vždy tři nejlepší ze školního kola, ZŠ Zaječov rozšířili velmi početné pole finalistů, kteří se na jaře 2019 utkají o titul absolutního vítěze premiérového ročníku Czech Target Sprint Open v sezóně 2018/2019.



Závody provázelo krásné slunečné počasí pozdního babího léta a také skvělá atmosféra, kterou si na fotbalovém hřišti závodníci navzájem vytvářeli i za podpory paní ředitelky Marie Ernestové a paní učitelky Pavly Komínkové. Všichni zúčastnění si tak zaslouží velký potlesk. Ten největší pak samozřejmě patřil medailistům školního závodu.


Závod sedmaček vyhrála v čase 8:13,0 min Tereza Braumová. Pro stříbro si doběhla Eliška Horáková (8:14,7 min). Bronz vybojovala Sabina Poláková (9:15,3 min). Závod chlapců se nejlépe vydařil Davidovi Barabcovi, který zvítězil výkonem 6:00,5 min. Stříbro vybojoval Jakub Skácel (6:18,2 min), bronz patří Martinovi Prynychovi (8:43,4 min).


Výborné výkony předvedli také žáci z 8. třídy. Veronika Zárubová vyhrála mezi dívkami v čase 6:57,6 min. Druhá doběhla Amálie Ungrová (6:59,8 min), bronzovou medaili si ze školního závodu odnáší Natálie Plecitá (7:06,0 min). Doslova a do písmene sprint předvedl na trati Václav Komínek, který závodem se dvěma střeleckými zastávkami prolétl v dosud nejrychlejším čase 4:53,2 min. Druhý doběhl do cíle Miloš Herman, který také pokořil hranici šesti minut (5:56,8 min), třetí skončil Filip Fryauf (6:41,9 min).


I čtvrtek 17. října bude závodním dnem. Soutěžit v Czech Target Sprint Open budou školáci ze ZŠ Dr. E. Beneše v Mladé Boleslavi.










Foto: David Děták

bottom of page