top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

TARGET SPRINT SI ŠKOLÁCI Z CHRAŠTIC UŽÍVAJÍ

Kroužek při ZŠ v Chrašticích si letos odbyl premiéru.



Od letošního října probíhá na základní škole v Chrašticích na Příbramsku kroužek Target Sprintu. Do Chraštic Target Sprint poprvé zavítal na jaře 2022 v rámci školních závodů, do kterých se místní ZŠ přihlásila. V Chrašticích závodili nejen žáci druhého stupně, tedy z 6., 7., 8. a 9. třídy, ale v areálu školy si závody vyzkoušeli i vybraní sportovci z 5. třídy.


Od října se pak školáci setkávají s Target Sprintem pravidelně každé páteční odpoledne. To se koná školní kroužek Target Sprintu. Do něj se přihlásilo celkem 8 dětí, včetně dětí z Ukrajiny, které do místní školy nastoupily v nedávné době.


Panují-li venku vhodné podmínky, mohou děti pro trénink střelby za zátěže a fyzické kondice využívat poměrně rozsáhlý areál kolem školy. S příchodem chladného podzimu ale zahnaly nízké teploty děti do uzavřených prostor. Vzhledem k tomu, že v Chrašticích není k dispozici pro hodiny tělesné výchovy tělocvična, kroužek probíhá improvizovaně na chodbě. Ale ani tak děti nejsou ochuzeny o plnohodnotný trénink střelby a prostor se najde i na krátký, zato poměrně náročný, běžecký okruh vedoucí po schodech dolů a nahoru.


Stejně jako na kroužku při ZŠ Weberova v Praze se i děti v Chrašticích mohou těšit na návštěvy profesionálního trenéra sportovní střelby, který s dětmi probírá nejen zásady bezpečného užívání (nejen) sportovních zbraní, ale především děti naučí správnou techniku a přidá i praktické rady a tipy na co nejúspěšnější zvládnut střelby ze zátěže, která je podstatou disciplíny Target Sprint.


bottom of page