top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

KROUŽKY TARGET SPRINTU NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH POKRAČUJÍ

V zimě jsme se zaměřili především na trénink střelby.

Také ve druhém pololetí školního roku 2022/2023 probíhají na dvou partnerských základních školách, konkrétně na ZŠ Weberova v Praze 5 a na ZŠ Chraštice na Příbramsku, školní kroužky Target Sprintu. Během zimních měsíců se děti v kroužcích zaměřily především na střeleckou část této disciplíny. S nástupem teplejšího počasí a s možností tréninku venku přijde na řadu zejména běžecký trénink, protože běh je nedílnou součástí Target Sprintu.


Poté, co nebyly sportovní projekty Sdružení pro školáky finančně podpořeny ze strany Národní sportovní agentury, jsme byli nuceni na začátku aktuálního školního roku realizaci školních závodů v Target Sprintu opět pozastavit. A to i přes velmi povedený restart závodů na jaře 2022 po covidu, kdy se do závodů zapojilo 1623 dětí z 22 základních škol.


Kroužky se nám ale daří držet v provozu a to zejména díky spolupráci s partnerskými školami a také díky úzké spolupráci s Českou asociací akademických technických sportů, pod jejíž hlavičkou byl založen Klub technických sportů Kladno – ten je spolu se Sdružením garantem školních kroužků Target Sprintu.



bottom of page