top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

OPĚTOVNÉ PŘERUŠENÍ ZÁVODŮ CZECH TARGET SPRINT OPEN

Po dvouleté covidové pauze a jarním restartu závodů jsme nuceni opět přistoupit k přerušení školních závodů v Target sprintu. tentokrát z důvodu nedostatku finančních prostředků.


Seriál Czech Tareget Sprint Open se setkal s velmi pozitivním ohlasem nejen mezi učiteli zapojených škol, ale především mezi dětmi, které měly možnost si disciplínu Target Sprint vyzkoušet na vlastní kůži. I proto jsme se snažili po dvouleté pauze, zapříčiněné pandemií nemoci covid-19, seriál co nejdříve nastartovat a opět dětem zprostředkovat netradiční sportovní zážitek a zpestřit jim tak školní výuku. To se povedlo, a tak na jaře 2022 náš tým realizoval 22 školních závodů, při nichž cílem proběhlo 1623 závodníků od 6. do 9. tříd včetně několika šikovných páťáků. To nám udělalo velikou radost a doufali jsme, že v tomto duchu budeme moci pokračovat také v novém školním roce a že pro ty nejrychlejší ze školních kol uspořádáme v červnu 2023 opět velké finále.


Situace se ale bohužel vyvíjí jinak… Z důvodu neposkytnutí finanční podpory Národní sportovní agenturou jsme nuceni, i přes velmi povedený jarní restart, opět seriál Czech Target Sprint Open přerušit. Realizace závodů je finančně velmi náročná a bez podpory státu nejme schopni závody zajistit. Finanční náklady nemůžeme a ani nechceme přenášet na zapojené školy.


Tato situace nás velmi mrzí, protože naším cílem je nejen rozpohybovat co největší počet dětí, ale přinášet jim i radost z pohybu a možnost vyzkoušet si netradiční sportovní disciplínu. Zároveň věříme, že toto je naposledy, kdy jsme nuceni k takovému rozhodnutí přistoupit. Byli bychom velmi rádi, pokud by se nám podařilo zajistit potřebné finance pro uspořádání závodů na jaře 2023 a následnému spuštění projektu v novém školním roce 2023/2024 nestál nedostatek financí v cestě.


O případném spuštění závodů na jaře 2023 Vás budeme včas informovat.


Děkujeme za pochopení a zachování přízně Target Sprintu.

bottom of page