top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

IMPROVIZOVANÝ ZÁVOD VE STARÉM KOLÍNĚ

Deštivé počasí zapříčinilo přesun závodu do sokolovny.

Další závodní týden s Target Sprintem zahájilo nevlídné a deštivé počasí. V úterý 17. května si střelecko-běžeckou disciplínu Target Sprint měli vyzkoušet žáci ZŠ ve Starém Kolíně. Pořadatele přivítal déšť, a tak se Target Sprint přesunul do místní sokolovny. Na děti zde čekal improvizovaný závod ve střelbě ze zátěže. Běh 3 x 400 m suploval člunkový běh doplněný dřepy, dřepy s výskokem či angličáky.


Do prvního „kvalifikačního“ kola nastoupilo celkem 58 žáků z druhého stupně. Z tohoto kola postoupili vždy čtyři nejrychlejší závodníci v jednotlivých kategoriích do „třídního" kola. Z třídního kola vzešli vítězové v jednotlivých kategoriích, kteří se pak mezi sebou utkali o titul absolutního vítěze.


V šesté třídě zvítězili Karolína Kupková a Alex Nekola, vítězi mezi sedmáky se stali Marcela Kučerová a Jiří Licek, mezi osmáky se radovali Karina Mykytyuk a Vojtěch Maňák. Mezi nejstaršími deváťáky pak zvítězili Lucie Jará a Jan Jeřábek.


Ve velkém finále mezi vítězi jednotlivých kategorií zazářila Marcela Kučerová ze 7. třídy, která člunkový běh doplněný angličáky a dvěma střelbami zvládla ze všech finalistů nejrychleji. Druhý skončil osmák Vojtěch Maňák a třetí místo si z velkého finále odnesla Karolína Kupková z 6. třídy.


Foto: archiv Sdružení



bottom of page