top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

DÉŠŤ ZNEMOŽNIL KLADENSKÝM DĚTEM PLNOHODNOTNÉ ZÁVODY

Na řadu tak přišla improvizace v tělocvičně.

V úterý 7. června odstartoval v Kladně předposlední závodní týden seriálu školních závodů Czech Target Sprint Open. Organizátoři se tentokrát vydali za žáky základní školy ve Vodárenské ulici, která je mezi Kladeňáky známá jako 7. ZŠ. Sedmákům a osmákům bohužel nepřálo počasí a déšť jim znemožnil užít si závody tak, jak je předepisují pravidla. O Target Sprint ale kladenské děti nepřišly – střelnice se přesunula do tělocvičny a na řadu přišel improvizovaný závod.


Běh dětem nahradila překážková dráha s člunkovým během, který doplnily angličáky, dřepy, či přeskoky laviček, aby se děti zadýchaly a mohly si tak vyzkoušet střelbu ze zátěže, která dělá Target Sprint tak zajímavým. A aby měly děti ještě větší motivaci, závodilo se ve standardních kategoriích nejen o medaile a diplomy, ale také o sladkou a zdravou odměnu v podobě raw tyčinek, které do soutěže věnovala společnost Bobmus.


Přes základní kolo, které absolvovali všichni závodníci na čas, se do finálového kola probojovalo osm závodníků v každé kategorii. Ve finálovém běhu se pak mezi sebou utkali o medaile a také o postup do superfinále, kde se utkali medailisté z jednoho ročníku.


Mezi sedmačkami byla ve finále nejrychlejší Tereza Blahníková. Pro stříbro si doběhla Eva Kadounová a bronz brala Kateřina Blažkovcová. Mezi chlapci si vítězství nejrychlejším výkonem ve finále zajistil Jakub Weiss, druhý skončil Jaroslav Vítek a třetí Jakub Ďuratný. Absolutní vítězkou v superfinále byla Eva Kadounová.


Z osmaček si nejlépe ve finále vedla Rozálie Bodmas. Druhé místo vybojovala Karolína Vavrochová a třetí místo udržela Eliška Kratochvílová. Ve finále chlapců z osmé třídy zvítězil Matyáš Mudra před Nikolasem Balánem na druhém a Janem Motejzíkem na třetím místě. I mezi osmáky ovládla superfinále dívka, konkrétně Rozálie Bodmas.


Seriál Czech Target Sprint Open se ve středu 8. června přesune do sousedního okresu, tedy na Rakovnicko. Závodit se totiž bude v Lubné. A doufáme, že tentokrát budou mít závodníci víc štěstí a budou si moci užít závod venku na fotbalovém hřišti a za příjemného jarního počasí.


Foto: archiv Sdružení



bottom of page