top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

DALŠÍ ZÁVODNÍ TÝDEN ODSTARTOVAL VE VELKÝCH POPOVICÍCH

Sedmáci i osmáci předvedli rychlý závod a závod si vyzkoušel také jejich učitel.



V úterý 10. května se seriál Czech Target Sprint Open představil ve Velkých Popovicích. Odstartoval tak další týden, který přinese hned tři závody napříč Středočeským krajem. Ve Velkých Popovicích se mohou chlubit nejen zdejším známým pivovarem, ale ode dneška se mohou pochlubit i skvělými a rychlými závodníky v Target Sprintu. Za slunečného počasí na fotbalovém hřišti byly k vidění skvělé běžecké i střelecké výkony.


Z dívek ze 7. třídy se mohla na konci závodu z vítězství radovat Viktorie Pelikánová, která doběhla v čase 6:31,565 s. Druhá v cíli Klára Růžičková zaběhla čas 7:23,349 s a bronzová medailistka ze školního závodu Emma Reimannová zaběhla čas 7:26,114 s. Závod se velmi vydařil i sedmákům. Vítězem se stal Štěpán Čančík s vynikajícím časem 5:21,591 s. Stříbro vybojoval za čas 5:42,0936 s Lukáš Svítil a třetí v cíli Michael Kotrba zapsal čas 6:28,348 s.


Rychlé časy byly k vidění i mezi osmáky. Z dívek byla v cíli nejrychlejší Veronika Antošová a to s časem jen těsně nad 6 minut – 6:01,739 s. Druhá skončila Mariana Mikešová s časem 6:10,819 s a bronzovou medailistkou mezi osmačkami byla Tereza Vinšová s časem 6:23,051 s. Nejrychlejším závodníkem dne byl Vojta Václavů, který trať proloženou dvěma střeleckými položkami prolétnul v čase 5:03,282 s! Matěj Uhlík, stříbrný ze školního závodu mezi osmáky, doběhl také v rychlém čase 5:21,495 s a i bronzový medailista Filip Kumsta stlačil svůj čas v cíli pod 5 a půl minuty a zapsal výsledek 5:29,139 s.


Bonusový závod pak byl k vidění na samém konci sportovního dopoledne. Stejnou trať si s dalšími zájemci vyzkoušel i učitel místní ZŠ Tomáš Řezáč. A nevedlo se mu vůbec špatně! Trať 3 x 400 m se dvěma střeleckými položkami vleže (dle oficiálních pravidel by však měl již střílet vestoje) zvládl za 4:35 s. Jeho žáci tak mají víc než skvělou motivaci do dalších závodů, aby svého učitele v cíli předčili!


Ve středu 11. května se bude závodit v Berouně na ZŠ Preislerova.


Foto: archiv Sdružení



bottom of page