top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

VÍTEJTE!

Aktualizováno: 19. 9. 2018



Vítáme Vás na nových webových stránkách věnovaných sportovní disciplíně Target Sprint. Dozvíte se zde nejen pravidla soutěží v Target Sprintu, ale také informace o seriálu závodů Czech Target Sprint Open (více viz „O sportu“). Informovat Vás budeme nejen o námi pořádaných školních či veřejných závodech, ale přiblížíme Vám i historii Target Sprintu, či dění na mezinárodním poli.


Target Sprint, neboli terčový – střelecký sprint, je poměrně mladá sportovní disciplína, která v sobě kombinuje běh na střední vzdálenost (3 x 400 m) a střelbu na terč (2 x 5 zasažených terčů). Dvě střelecké položky (vleže nebo vestoje dle věkové kategorie závodníků) absolvují závodníci postupně po prvním a druhém běžeckém okruhu, a to z laserových nebo vzduchových pušek. Třetí běžecký okruh přivede závodníky do cíle. Výhodou závodů v Target Sprintu, která zároveň může závody příjemně zpestřit, je skutečnost, že běžecká část není vázaná na atletické ovály, ale běh se může uskutečnit i v náročnějším terénu.


Tato velmi atraktivní a dynamická disciplína, kterou na mezinárodním poli zastřešuje Mezinárodní střelecká federace (ISSF), si ve světě získává čím dál větší oblibu a do budoucna by se Target Sprint mohl stát i olympijskou disciplínou. Že to ISSF s Target Sprintem myslí opravdu vážně, dokazuje i fakt, že byl Target Sprint zařazen i do programu 52. ročníku mistrovství světa ISSF ve všech střeleckých disciplínách, které v termínu 31. srpna – 15. září hostí korejský Changwon!




Foto: Tomáš Novák

bottom of page