top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

22 ZÁVODŮ A 1623 ZÁVODNÍKŮ V CÍLI!

Vydařený restart seriálu Czech Target Sprint Open.

Ve středu 15. června se uskutečnil posled­ní závod seriálu Czech Target Sprint Open v jarní sezóně školního roku 2021/2022. Po dvouleté nucené pauze, zapříčiněné celosvětovou pandemií nemoci covid-19, která zastavila nejen sportovní život, jsme školní závody odstartovali ve středu 13. dubna s šesťáky a sedmáky naší part­nerské školy ZŠ Weberova v Praze 5, kde od začátku školního roku probíhá také sportovní kroužek Target Sprintu.


Během dvou jarních měsíců navštívil seriál Czech Target Sprint Open žáky z 22 základních a středních škol v Praze a ve Středočes­kém kraji. Premiérově se Target Sprint představil v Nehvizdech (26. dubna), Chra­šticích (26. května) a také na stadionu Olymp v pražské Stromovce (31. května), kde závodili žáci a studenti Malostranské ZŠ a Malostranského gymnázia. Během 22 školních závodů proběhlo cílem 1623 dětí od 6. do 9. třídy i několik šikovných sportovců z 5. tříd.


Stejně jako školáky i Czech Target Sprint Open nyní čekají let­ní prázdniny. Po jejich skončení se naplno rozeběhne další ročník soutěže. A od září budou mít děti motivaci v podobě postu­pu do finále, které se uskuteční v červnu 2023.


Jménem Sdružení sportovních svazů České republiky, které je organizátorem závodů, děkujeme všem, kteří se seriálu Czech Target Sprint Open na jaře zúčastnili a díky patří také realizačnímu týmu, který pro děti všechny závody pomohl zrealizovat!


Všem školákům pak přejeme krásné prázdniny a na viděnou ve školním roce 2022/2023!


bottom of page