top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

Školáci z Vrd závodili v tělocvičně

Základní škola ve Vrdech na Kutnohorsku patří k těm školám, jejichž žáci se na podzim zúčastnili oficiálních závodů Czech Target Sprint Open. Díky dobré spolupráci s vedením této školy měli její žáci v pondělí 10. prosince možnost zazávodit si také v tělocvičně.



Vzhledem k místním podmínkám byla střelba z laserových zbraní modifikovaně kombinována nikoli s během na 400 metrů, ale s člunkovým během a s přeskoky laviček tak, aby byl zachován základní charakter Target Sprintu, tedy střelba po fyzickém zatížení.

Pro žáky 7. a 8. tříd nebyl Target Sprint už ničím neznámým, kluci a holky z 9. tříd se s touto mladou sportovní disciplínou seznámili poprvé. Všichni ale velmi rychle pochopili zákonitosti úspěšné střelby a závodili s chutí, elánem a radostí.


K nejlepším sedmákům patřili medailisté z říjnového závodu Erik Vallo, který v podzimním závodu Czech Target Sprint Open skončil na bronzové příčce, a zlato i v tělocvičně obhájila Nikol Nesétová. Mezi osmáky byli nejrychlejší i na podzim zlatý Vojtěch Vopasek, mezi dívkami se varianta v tělocvičně nejvíce vydařila Tereze Svitákové. Z devátých tříd se nejvíce dařilo Karolíně Plašilové a Davidovi Šrankovi.


Pro nejlepší dívky a chlapce z podzimního školního kola byly závody v tělocvičně zároveň tréninkem na červnové finále v Čáslavi, kde porovnají své síly s dalšími závodníky ze Středočeského kraje.


Podobné závody budou v tělocvičnách škol ve středních Čechách a v Praze probíhat až do konce března příštího roku, od dubna se seriál závodů Czech Target Sprint Open přestěhuje opět na venkovní závodiště.













bottom of page