top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

ČÁSLAV HOSTILA UŽ DRUHÝ ŠKOLNÍ ZÁVOD V TARGET SPRINTU

Czech Target Sprint Open navštívil během pár týdnů už podruhé čáslavský atletický stadion ve Vodrantech. Uskutečnilo se zde další, v pořadí již čtrnácté kolo školních závodů v Target Sprintu. V pátek 12. října 2018 závodili žáci a žákyně 7. a 8. tříd ZŠ Sadová. Závody provázelo nejen teplé a slunečné počasí, ale na stadionu panovala po celou dobu konání soutěže výborná atmosféra, kterou závodící děti vytvářeli.



Mezi sedmačkami byl souboj o vítězství velmi vyrovnaný. Zvítězila Karolina Kvačková, která měla v cíli čas 9:11,2 min. O pouhou sekundu za ní doběhla na druhém místě Jindra Radilová (9:12,3 min). Bronz si časem 9:16,8 min zajistila Barbora Veselková. Michal Brychta v závodě sedmáků prolétl trať 1200 m se dvěma střeleckými zastávkami ve výtečném čase 5:46,9 min, který byl zároveň nejrychlejším časem dne, a zaslouženě si odnesl zlatou medaili. Druhý doběhl Kryštof Šindelář (6:12,0 min), třetí místo obsadil Dominik Šolta (6:57,6 min).


Čas 7:01,7 min zajistil zlatou medaili Magdaleně Zdeňkové v závodě dívek z 8. třídy. Druhá doběhla Lucie Polanská (7:32,3 min), bronz získala Olivie Málková (7:51,5 min). Také mezi osmáky byla pokořena hranice šesti minut. V čase 5:51,2 min zvítězil Šimon Tvrdý. Pro stříbro si doběhl Tomáš Pospíšil (6:46,8 min), bronzovou příčku obsadil Jan Jasanský (7:23,8 min).


V pondělí 15. října čekají závody v Target sprintu na školáky a školačky ZŠ Velvary.









Foto: archiv Sdružení sportovních svazů České republiky

bottom of page