top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

TARGET SPRINT SE DNES POPRVÉ PŘEDSTAVIL NA OLYMPU V PRAZE

Závodili zde žáci a studenti Malostranské základní školy a Malostranského gymnázia.

Slunečné počasí doprovázelo v úterý 31. května závody v Target Sprintu na stadionu Olymp v pražské Stromovce. Představilo se zde 115 dívek a chlapců ze sedmé a osmé třídy Malostranské základní školy a ze sekund a z tercií Malostranského gymnázia. Na dráze i na střelnici se jim nevedlo vůbec špatně a odměnou všem bylo hlasité fandění z řad spolužáků i doprovázejících učitelek. Ty se dokonce do závodu samy zapojily a vyzkoušely si tak stejnou trať, kterou absolvovaly děti.


A jak vše dopadlo? Závod dívek ze 7. ročníků ovládla v čase 6:37,622 s Lucie Ryšlinková. Na druhý nejvyšší stupínek si pro stříbro došla Magdaléna Králíková za výkon 6:39,069 s a bronz vybojovala za čas 6:56,296 s Kristina Léblová. Nejrychlejším závodníkem mezi chlapci, ale vůbec celého sportovního dopoledne na Olympu, byl Jakub Sýkora, který cílem proběhl v čase 5:43,579 s. Druhý Lenny Zo Remeš zapsal čas 5:58,517 s a bronzovým medailistou mezi chlapci ze 7. ročníků se stal Jonáš Michalčík za výkon 6:02,307 s.


Mezi dívkami z 8. ročníků byla nejrychlejší závodnicí Viktorie Zachová, která doběhla za 6:12,481 s. Stříbrnou medailistkou se stala s časem 6:51,777 s Karolína Jalová a na bronzové příčce se dnes umístila Viktorie Bílá s časem 7:01,719 s. Mezi chlapci se pak z vítězství radoval Marian Pavelka, který cílem proběhl v čase 5:47,902 s. Druhý v pořadí Jan Lacina doběhl jen těsně za zlatou pozicí a s časem 5:49,787 s si ze závodů odnáší stříbro. Na stupních vítězů pak za výkon 6:01,422 s nechyběl ani Jonáš Pokštefl, který bral bronz.


Za zmínku určitě stojí i to, že ani vyučující závodících dětí, Jitka Kováříková a Aneta Šornová, se Target Sprintu nezalekly a spolu s dětmi závod absolvovaly. Za jejich výkon je pak závodníci odměnili hlasitým potleskem.


Závody v Target Sprintu dnes poprvé proběhly na atletickém stadionu Olymp v Praze ve Stromovce. Za umožnění zde uspořádat závody pro školáky bychom rádi jménem organizátora závodů Czech Target Sprint Open, kterým je Sdružení sportovních svazů České republiky, ale i jménem zúčastněných dětí poděkovali zástupcům Olymp Centra sportu Ministerstva vnitra. Věříme, že se nejednalo o poslední zastávku seriálu Czech Target Sprint Open v tomto sportovním areálu.


Ze závodů bude k vidění reportáž České televize, kterou uvede sportovní program ČT sport ve čtvrtek 9. června v 12:55.


Ve středu 1. června oslaví Den dětí s Target Sprintem žáci základní školy v Poříčanech.


Foto: archiv Sdružení


bottom of page