top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraSdružení

NA ZŠ WEBEROVA V PRAZE ODSTARTOVAL KROUŽEK TARGET SPRINTU

Seriál školních závodů po dívky a chlapce 7. a 8. tříd základních škol Czech Target Sprint Open byl na jaře 2020 z důvodu celosvětové pandemie nemoci covid-19 přerušen a nový ročník, který měl odstartovat v září 2020, z důvodu přetrvávajících rizik a nepříznivé epidemiologické situace zahájen bohužel nebyl. Ve spolupráci se ZŠ Weberova v Praze 5 Košířích ale ve středu 23. září 2020 odstartoval školní kroužek Target Sprintu.



Se ZŠ Weberova spolupracujeme od samého počátku Czech Target Sprint Open a její žáci dokonce ovládli soutěž škol v prvním finále ročníku 2018/2019.


První setkání dětí přihlášených do nového kroužku bylo zaměřeno zejména na střeleckou část Target Sprintu. Děti, kterých na první lekci dorazilo 14, se seznámily s laserovou puškou (tu zejména kvůli bezpečnosti při závodech standardně používáme), se střeleckou technikou v poloze vleže (všichni zúčastnění jsou ve věku do 15 let, kdy jim pravidla Target Sprintu určují právě střelbu vleže) a pak přišel na řadu trénink samotné střelby na terč ve vzdálenosti 10 m.


Střelba „v klidu“ šla všem zúčastněným velmi dobře, a tak následovala i střelba po lehké zátěži, tedy to, co dělá Target Sprint tak zajímavým. Běh, který je součástí Target Sprintu, nahradily v tělocvičně ZŠ Weberova přeskoky laviček, angličáky a dřepy s výskokem. A všichni se přesvědčili, že střelba z laserové pušky po zátěži není nic jednoduchého a vyžaduje mnohem větší soustředění a trénink.


Kroužek Target Sprintu bude na ZŠ Weberova pokračovat i v následujících týdnech, takže děti budou mít příležitost střelbu po zátěži natrénovat a pravidelný trénink pak zúročit při standardních závodech v Target Sprintu.


ZŠ Weberova ale není jedinou školou, která ve spolupráci se Sdružením sportovních svazů České republiky pořádá pro své žáky kroužek Target Sprintu. Laserové pušky pro trénink jsme zapůjčili i do 2. ZŠ Preislerova v Berouně, odkud také chystáme reportáž z průběhu kroužku.







Foto a video: archiv Sdružení sportovních svazů České republiky

bottom of page